Kerstmarkten in Italië

Kerstmis is het belangrijkste feest van het jaar in Italië met veel gebruiken en kersttradities. Daarbij kunnen kerstmarkten niet ontbreken, want ook de Italianen kunnen er wat van. We zetten hier een aantal kerstmarkten op een rijtje.

VeronaVerona, Veneto
Wanneer: 18/11/16 – 26/12/16
Waar: Piazza dei Signori
Website
B&B in de buurt

Voor het zevende jaar op rij organiseert de stad Verona een kerstmarkt met een 60-tal houten kraampjes. Traditionele lokale ambachten zoals decoratief glas, hout en keramiek, cadeau-ideeën, gastronomische specialiteiten en heerlijk kerstgebak. Je vindt het allemaal terug op de kerstmarkt in deze magische stad van Romeo en Julia.

ArcoArco, Trentino-Zuid-Tirol
Wanneer: 18/11/16 – 8/1/17
Waar: Centro Storico
B&B in de buurt

Arco heeft de eer om de grootste kerstmarkt bij het Gardameer te organiseren. Op de grens met Veneto biedt de kerstmarkt van Arco allerlei producten en souvenirs: kaarsen, geblazen glas, warme kleding, houten speelgoed en zelfs houten bloemen. Belangrijk is natuurlijk ook het aandeel van de gastronomie met onder meer lokale kazen en jam. Er zijn zelfs geiten, ezels en pluimvee te gast op het marktplein waar kinderen hen van dichtbij kunnen bewonderen.

Firenze, Toscane
Wanneer: 30/11/16 – 18/12/16
Waar: Piazza Santa Croce

Gedurende de hele advent periode vind je in Firenze kerstmarkten en kerstgelegenheden op verschillende plaatsen. De bekendste is de kerstmarkt aan de Piazza Santa Croce die veel weg heeft van een Duitse kerstmarkt met de apfelstrudelen braadworsten.

NapoliNapels, Campanië
Wanneer: Het hele jaar
Waar: Via San Gregorio Armeno

De place to be in Napels is de Via San Gregorio Armeno, een straat die doorheen het hele jaar bekend staat als de straat van de kerststallen. Ambachtslieden maken er al eeuwen de mooiste kerststallen van de wereld en tijdens de kerstperiode is deze straat dan ook een must om te bezoeken.

Advertenties

Een gedachte over “Kerstmarkten in Italië

  1. Pingback: Kerstmis in Italië – Over kerststallen, vis en la Befana | Villitalia Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s