La Squadra Azzurra: Kleurrijk elftal op het WK in Brazilië

Italië en voetbal. Je kan ze niet los van elkaar zien. Zeker nu met het WK dat straks gaat beginnen in Brazilië en waar Italië voor de 18de keer zal deelnemen aan het op één na grootste sportevenement ter wereld. Viervoudig wereldkampioen en voor het laatst in 2006 met als beeld van de finale de kopstoot die de Fransman Zinedine Zidane uitdeelde aan Marco Materazzi na diens provocaties. Het staat in ieders geheugen gegrift en zal niet snel vergeten worden. Welke kleurrijke figuren van het Italiaanse voetbal zullen ditmaal een rol spelen op het WK… we bekijken het eens van naderbij…

brasile-2014-cristo-redentore-spot-rai Het Italiaanse team krijgt de bijnaam de azzurri omwille van de azuurblauwe kleur van de shirts. Maar niet alleen de kleding van de Italianen is kleurrijk te noemen. De ploeg heeft zoals steeds ook enkele zeer kleurrijke figuren in z’n kern die het op zich al de moeite maken om de Italianen van nabij te volgen op het aanstaande wereldkampioenschap.

Daniele De Rossi
Boegbeeld bij AS Roma, begenadigd voetballer, maar ook beenhard en niet vies van een stevige tackle hier en een elleboogje daar. Zo mocht Brian McBride in 2006 ondervinden toen hij na een ellenboog van De Rossi 3 hechtingen nodig had waarop Daniele de vier daaropvolgende wedstrijden vanuit de tribune mocht volgen. Zijn tattoo op zijn onderbeen laat trouwens ook weinig aan de verbeelding over.
tackle-tattoo-bij-de-rossi-id3079520-1000x800-n

Antonio Cassano
Of wat te zeggen over een ander enfant terrible, Antonio Cassano. Uitzonderlijk getalenteerd maar tegelijk ook geweldig temperamentvol. Zowat overal waar hij speelde gingen unieke doelpunten en genialiteit gepaard met ruzies met bestuur en trainers. Het werkte doorheen zijn carriere als rem op zijn verwezenlijkingen. Of hij het kan waarmaken op het aankomende WK blijft een groot vraagteken.
Euro 2012 - Italia vs. Irlanda
Mario Balotelli
En wat moet er nog gezegd worden over de hoofdvogel, Mario Balotelli? Als je Cassano al gek vindt, dan is Super Mario knettergek. Een kleine selectie van zijn fratsen: een Ipad meenemen op de bank tijdens een oefeninterland, uit verveling dartpijltjes naar jeugdspelers mikken op het trainingscomplex bij Man City, z’n badkamer met vuurwerk in brand zetten. Zijn hart zit echter wel op de juiste plaats. Zo gaf hij eens 1000 euro weg aan een zwerver, betaalde hij alle tankbeurten van iedereen die aan het tanken was op het moment dat hij in Manchester z’n wagen voltankte, en geeft hij bijna de helft van zijn salaris weg aan goede doelen. Het valt af te wachten hoe hij op het WK voor de dag zal komen.
mario-balotelli-manchester-city-celebrates-scoring-the-first-goal-why-always-me-351329244
Het is in ieder geval weer uitkijken naar dit ensemble van controversiële voetballers die samen één ding gemeen hebben: een overvloed aan talent. Wanneer ze erin slagen om dit talent ten volle te ontplooien de komende maand, dan zal het Italiaanse elftal een te duchten tegenstander zijn voor elk team op hun weg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s