Top 5 evenementen in Umbrië

In Italië vinden er jaarlijks talloze evenementen plaats doorheen het hele jaar. Elk stadje of dorp heeft wel één of andere jaarlijkse hoogdag waaraan de hele lokale gemeenschap deelneemt. Over al deze evenementen in detail treden is vrijwel onbegonnen werk. Wij maakten daarom ter kennismaking alvast een top 5 van de belangrijkste evenementen in Umbrië.

1.  Eurochocolate
EUROCHOCOLATEHou je van chocolade? Dan moet je zeker eens een bezoek brengen aan Eurochocolate, één van de grootste chocoladefestivals in Europa. Het vindt jaarlijks plaats in het centrum van Perugia en duurt een tiental dagen. Souvenirkraampjes, proeverijen, straatoptredens en chocoladekunst. Je vindt het allemaal op dit hoogtepunt van zoetigheden.

Wanneer: vrijdag 14 oktober 2016 tot en met zondag 23 oktober 2016
Waar: Perugia

2.  Calendimaggio di Assisi
CALENDIMAGGIOIn mei viert Assisi het begin van de lente tijdens het 4-daagse festival Calendimaggio. De twee wijken van de stad strijden dan met elkaar om de overwinning. Gekleed in prachtige middeleeuwse kostuums worden diverse wedstrijden gehouden, een grote optocht en een eindstrijd op het grote plein van de stad.

Wanneer: woensdag 4 mei 2016 tot en met zaterdag 7 mei 2016
Waar: Assisi

3.  Festa dei Ceri
FESTADEICERIOp 15 mei staat Gubbio finaal op zijn kop. Op die dag wordt hét feest van het jaar gehouden: de Corsa dei Ceri, de kaarsen race. De inwoners zijn gekleed in de kleuren van de drie patroonheiligen. De beelden van deze drie heiligen zijn geplaatst bovenop 3 enorme houten ceri, kaarsen, die meer dan 400 kilo wegen. De ceri worden gedragen op de schouders van een groep mannen. In een spectaculaire race rennen zij door de straten van Gubbio om vervolgens bergopwaarts de Monte Ingino op te sprinten naar de 300 meter hoger gelegen kerk van Sant’Ubaldo. Dit is tevens de plaats waar de ceri normaliter staan opgesteld. De Corsa dei Ceri wordt al sinds het eind van de 12e eeuw gehouden en komt waarschijnlijk voort uit een combinatie van religie en heidense riten. Je moet in ieder geval behoorlijk fit zijn om aan deze wedstrijd mee te kunnen doen! Het spektakel is geweldig om te zien.

Wanneer: zondag 15 mei 2016
Waar: Gubbio

4.  Ciocco Lentino
cioccolentinoDit chocoladefestival gaat halverwege februari door in Terni. De stad staat tijdens Ciocco Lentino voor enkele dagen volledig in het teken van chocolade met tal van kraampjes en voorstellingen. Voor zoetekauwen is dit alvast een absolute aanrader in het nieuwe jaar.

Wanneer: donderdag 11 februari 2016 tot en met 14 februari 2016
Waar: Terni

5.  Umbria Jazz
UMBRIAJAZZUmbria Jazz is één van de bekendste evenementen van Umbrië! Het is uitgegroeid tot een niet te missen festival en niet alleen voor liefhebbers van jazz. De verslavende aard van het evenement met daarbij een mix van live-optredens in het programma, maken het mogelijk om dit muziekfestival te waarderen. Zelfs de niet-deskundigen van het genre genieten van dit jaarlijks gebeuren in Perugia.

Wanneer: vrijdag 8 juli tot en met zondag 17 juli 2016
Waar: Perugia

Op zoek naar nog meer evenementen in Italië? Bekijk dan onze evenementenkalender.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s