Top 5 Evenementen in Veneto

In Italië vinden er jaarlijks talloze evenementen plaats doorheen het hele jaar. Elk stadje of dorp heeft wel één of andere jaarlijkse hoogdag waaraan de hele lokale gemeenschap deelneemt. Over al deze evenementen in detail treden is vrijwel onbegonnen werk. Wij maakten daarom ter kennismaking alvast een top 5 van de belangrijkste evenementen in Veneto.

1. Carnevale di Venezia
CarnavalVeneziaHet Carnaval in Venetië is zowat het belangrijkste festival van het jaar voor de Venetianen. Van over heel de wereld komen mensen deelnemen aan dit gemaskerd feest. De eerste melding van het carnaval dateert reeds van 1268. Het dragen van maskers is een Venetiaanse traditie. Dit deed men om z’n sociale status te kunnen verbergen en om zich te kunnen laten gaan tijdens het feesten. Vandaag wordt deze traditie nog steeds voortgezet.

Wanneer: zaterdag 23 januari 2016 t.e.m. dinsdag 9 februari 2016
Waar: Venetië

2. La Vogalonga
vogalongaDe Vogalonga is een jaarlijkse roeiwedstrijd die sinds 1974 op Pinksterzondag wordt georganiseerd in Venetië. Het is in feite een protest tegen de vele vervuilende motorvaartuigen die de lagunestad dagelijks teisteren. Dit spektakel is echter ook een lust voor het oog want Venetië ziet er fantastisch uit tijdens de Vogalonga.

Wanneer: zondag 15 mei 2016
Waar: Venetië

3. Tocatì
tocatiEind september moet je in Verona zijn. Ieder jaar wordt dan het centrum van de stad omgetoverd tot één grote speeltuin vol straatspelletjes en dans. Op elk plein en in alle straten is er wel wat te beleven tijdens Tocatì, een internationaal festival dat jaarlijks zo’n 300 000 bezoekers mag ontvangen.

Wanneer: donderdag 15 september 2016 t.e.m. zondag 18 september 2016
Waar: Verona

4. Regata Storica
regataOp de eerste zondag van september moet je in Venetië zijn. Dan vindt namelijk de Regata Storica plaats. Deze optocht van prachtige vaartuigen met traditioneel geklede bemanning gaat langs de Canal Grande. Na de optocht volgen er nog verschillende wedstrijden met onder meer een race tussen de gondeliers. Vergeet je fototoestel niet!

Wanneer: zondag 4 september 2016
Waar: Venetië

5. Fiera Cavalli
fiera-cavallijpgPaardenliefhebbers zetten het jaarlijkse paardenfestival van Verona maar beter in hun agenda. Fiera Cavalli is namelijk één van de grootste en meest complete paardenfestivals ter wereld. Exposities, wedstrijden, een kinderdorp,… Je vindt het allemaal op dit hoogtepunt voor liefhebbers van paarden.

Wanneer: donderdag 3 november 2016 t.e.m. zondag 6 november 2016
Waar: Verona

Op zoek naar nog meer evenementen in Italië? Bekijk dan onze evenementenkalender.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s