Trouwen in Toscane: waar?

Trouwen! Het is voor alle koppels een hoogtepunt in hun leven. Zo’n belangrijk moment moet uiteraard gevierd worden op gedroomde wijze. En welk koppel droomt er niet van om te trouwen op een idyllische plek in het zonnige zuiden? Het lijkt misschien eerder iets van in een droom of uit een film, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Wij selecteerden alvast enkele ideale trouwlocaties in het romantische Toscane.

1.  Tenuta Quadrifoglio in Il Castagno Val d’Elsa
6de fotoOorspronkelijk was Tenuta Quadrifoglio een oud jachthuis. Vandaag is het een geweldige trouwlocatie met een spectaculair uitzicht over het landschap vanuit de tuinen. De accommodatie met onder meer twee zwembaden is van een bijzonder hoog niveau.

Het team van Quadrifoglio heeft meer dan 15 jaar ervaring op gebied van trouwfeesten. Zij begrijpen dat elke bruiloft een bijzondere gebeurtenis is. Koppels van over de hele wereld hebben al gekozen voor Tenuta Quadrifoglio als locatie van hun bruiloft: Engeland, Duitsland, Nederland, Ierland, Schotland maar ook van buiten Europa, zoals Australië, USA en India.

Er zijn 5 tweepersoonskamers en 14 appartementen op het domein van Quadrifoglio. In totaal kunnen hier maximaal 105 gasten verblijven op de huwelijksaccommodatie. De catering van Quadrifoglio kan elke vorm van service bieden op aanvraag. Ze hebben geen problemen bij het verstrekken van gerechten voor vegetariërs en dieetwensen. De eigenaars, die zelf weddingplanners zijn, kunnen het koppel bij al hun wensen bijstaan.

2.  Villa Podernovo in Monticiano
Villa Podernovo is vandaag voornamelijk werkzaam als villa voor bruiloften met gasten van over de hele wereld. Een huwelijksfeest in Villa Podernovo kan zowel heel uitgebreid, als vrij eenvoudig maar toch stijlvol en charmant. De eigenares van de villa is zelf een ervaren weddingplanner die samen met het gelukkige koppel in detail gaat over alle facetten van het feest, om een perfecte dag te garanderen.

Het huwelijksdiner is nooit het typische grote en lange huwelijksdiner. Meestal kiest men ervoor om het op verschillende plaatsen van het domein te laten doorgaan om de gasten telkens opnieuw te kunnen verrassen, wat het leuk en uniek maakt. Er zijn zowel locaties binnen als buiten voorhanden.

Een belangrijke troef van Villa Podernovo is de nabijheid van Abbazia di San Galgano. Deze ‘vervallen’ abdij is een mysterieuze en bijzondere plek die voor trouwers het toneel voor hun huwelijksceremonie kan zijn.

3.  Poggio al Vento in Foiano della Chiana
davidplas_44382Poggio al Vento is nog vrij nieuw in het hosten van huwelijksfeesten, maar hoeft daarom zeker niet onder te doen voor de andere trouwlocaties! Trouwen in Poggio al Vento is als een droom die werkelijkheid wordt dankzij het prachtige, typische uitzicht van de golvende Val di Chiana.

Poggio al Vento doet dienst als huwelijkslocatie voor trouwfeesten met beperkt aantal personen, maximum 60 gasten. Op het domein kunnen maximum 32 gasten overnachten. Die kleinschaligheid maakt Poggio al Vento echter exclusief en speciaal.

Bij Poggio al Vento wordt geen moeite gespaard en probeert men zoveel mogelijk de wensen van het koppel te vervullen zodat ze er een droomhuwelijk kunnen beleven.

4.  La Lucciolaia in San Gimignano
ITATOS570006_01Uniek voor de prachtige en luxueuze accommodatie La Lucciolaia is het uitzicht vanop één van de terrassen. Terwijl je er geniet van een lekker aperitief kijk je er uit op de legendarische torens van San Gimignano. Maar dat is zeker niet het enige dat van La Lucciolaia een geschikte trouwlocatie maakt.

La Lucciolaia beschikt over 13 slaapkamers en 5 extra bedden voor een totaal van 31 personen. In het grote restaurant kunnen een 100-tal personen worden ondergebracht, wat dus huwelijksfeesten voor dit aantal van gasten mogelijk maakt. Er is ook een ruim terras aan het restaurant verbonden voor zij die het avondfeest buiten willen laten doorgaan.

Gasten van het huwelijk, die niet op het domein van La Lucciolaia kunnen verblijven, hoeven niet te panikeren want de eigenaars van La Lucciolaia hebben nog verschillende andere verblijfsaccommodaties met vakantiewoningen en B&B kamers in San Gimignano.

Wil je graag meer informatie over trouwen in Italië of wil je graag werk maken van jouw gedroomde huwelijksfeest in Italië? Aarzel dan niet en contacteer ons voor meer info!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s